Stieg Larsson ,,Mergina, kuri žaidė su ugnimi“

9 Rgs

Stieg Larsson

,,Mergina, kuri žaidė su ugnimi“

Eng. ,,The girl who played with the fire“

Antroji Millenium trilogijos dalis nuo pirmųjų puslapių įsuka skaitytojus į dar didesnį nuotykių ir dar didesnės bjaurasties sūkurį.

Dag Svensson ir Mia Johansson jau kelis metus ruošėsi demaskuoti didelį sekso vergijos tinklą tarp Rytų Europos ir Švedijos, su kuriuo buvo susiję gerai žinomi, aukštas pareigas užimantys švedų visuomenės, verslo ir politikos atstovai. Laisvai samdomas žurnalistas Dag Svenson įtikino Mikael Blomkvist, išspausdinti jo parašytą straipsnį Millennium žurnale. Mikael ir Dag sunkiai dirbo kurdami šį straipsnį, bei tikrindami ir pertikrindami visus šaltinius. Straipsnis ilgėjo, kol galiausiai buvo nuspręsta išleisti vietoj straipsnio knygą. Tačiau knyga, kuri turėjo sukrėsti švedijos visuomenę, taip ir nebuvo išspausdinta, nes Dag ir Mia buvo žiauriai nužudyti savo namuose, o jų žmogžudyste buvo apkaltinta Lisbet Salander, mums gerai pažįstama iš ,,mergina su drakono taturuote“.

Ant žmogžudystės ginklo yra randami jos prištų antspaudai. O kai sužinoma, kad jos globėjas taip pat buvo nužudytas šiuo ginklu niekam nelieka abejonių dėl jos kaltumo. Policija pradeda Lisbeth Salander paiešką, tačiau merginos nepavyksta rasti. Tačiau Mikael Blomkvist nėra įsitikinęs jos kaltumu. Ar pavyks jam atskleisti visą tiesą ir išsiaiškinti kodėl žuvo Mia ir Dag, bei Lisbeth globėjas? Tai sužinosite perskaitę antra Millennium trilogijos dalį.

Mano įvertinimas: 9/10

Parašykite komentarą